Lavanta Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Lavanta Yağı Nasıl Yapılır? Nasıl Kullanılır?

Lavanta Akdeniz havzasına ve Avrupa’ya özgü mor çiçekli güzel kokulu bir bitkidir. Yaz başlarında çiçeklerini açar, kireçli toprakları sever, çalı formunda 1 metreye kadar büyüyebilen çok yılık bir bitkidir. Az tohum verdiği için kök ve sürgünlerinden üretimi yapılır.Eski yıllardan beridir, mutfaklarda ve geleneksel tıpta kullanımı oldukça yaygın olmuştur. Tarih boyunca evlerde, saraylarda, kozmetik ürünlerinde koku […]

Devamını Oku

Cilt Tipine Göre Bitkisel Yağ Önerileri

Cilt Tipine Göre Bitkisel Yağ Önerileri

Cilt Tipine Göre Bitkisel Yağ Önerileri   Avokado yağı: Özellikle kuru yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir. Cildi nemlendirir ve canlandırır. Yaşlanma belirtilerini yavaşlatır. A, B, D, E vitaminlerini içerir. Çok hızlı emildiği için kuru ciltlerin nemlendirilmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Egzama tedavisinde bitkisel destekleyici olarak kullanılabilir.  Ayçiçeği yağı: Cildi nemlendirme ve besleme özelliği vardır. […]

Devamını Oku

Lavanta yağının Faydaları

Lavanta yağının Faydaları

Lavanta Yağı  Pinen, cineol, borneol ve organik asitler içerir. Esansiyel bir yağ olan lavanta yağı, genellikle kozmetik amaçlarla kullanılır. Saf biçimde kullanılan bu değerli yağ, çeşitli yağlarla karıştırılarak veya kozmetik ürünlerin içerisine ilave edilerek kullanılır. Lavanta yağından istediğiniz faydayı elde etmek istiyorsanız kullandığınız lavanta yağının orjinal olmasına özen göstermelisiniz. Maalesef ülkemizde lavanta yağı diye satılan yağların […]

Devamını Oku